Rijswijk bij NK Tegelwippen: 17e plaats in het middenklassement

Het Nederlands kampioenschap tegelwippen heeft weer plaatsgevonden. Rijswijk heeft de zeventiende plek bereikt, precies in het midden van haar klassement: de middelgrote gemeentes. Er zijn in totaal 5175 tegels gewipt in de gemeente, wat betekent dat er 95,07 tegels zijn vervangen per 1000 inwoners.

Tegelwippen?
Voor wie niet bekend is met tegelwippen: dat vervangen van tegels is waar het om draait. Inwoners van gemeentes die meedoen met het Nederlands kampioenschap kunnen een tegel weghalen en een stukje groen in de plaats ervan maken. Dat wordt een gewipte tegel genoemd. Het doel van het kampioenschap is Nederland meer vergroenen op een leuke, competitieve manier.

Zeventiende van klassement
Gemeentes werden verdeeld in drie klassementen: groot (meer dan 100.000 inwoners), middelgroot (50.000 tot 100.000 inwoners en klein (minder dan 50.000 inwoners). Rijswijk, die met haar bevolking van rond de 54.000 net in de middelste categorie behoort, is op de zeventiende van vierendertig plekken geëindigd: precies op de helft.

De winnaars
De gemeente eindigde onder Sittard-Geleen en boven Houten. Almelo is de winnaar van het middelgrote klassement, met 1119,75 tegels gewipt per 1000 inwoners. Den Haag heeft de meeste tegels gewipt van alle gemeentes: iets meer dan 300.000. Het tegelwippen is in de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen, dus misschien zal Rijswijk volgend jaar nog beter presteren in deze grote vergroeningswedstrijd.