Raadslid Wij. vertrekt naar CDA Rijswijk

Raadslid Mohamed El Majjaoui stapt over van de politieke beweging Wij. naar CDA Rijswijk. Mohamed was voorzitter bij Stichting Amal voordat hij hij bij de verkiezingen in 2018 met voorkeursstemmen in de raad kwam. Wij. blijft nu met twee zetels over in de gemeenteraad en CDA komt op vier zetels. De overstap van Mohamed heeft geen gevolgen voor de meerderheid in het college omdat zowel Wij. als CDA vertegenwoordigt zijn in het college.

In gesprek met CDA Rijswijk
Fractievoorzitter Menno van Enk van CDA Rijswijk bevestigt aan Rijswijk.tv dat Mohamed een gesprek aangevraagd heeft met CDA. “Mohamed El Majjaoui heeft de CDA-fractie verzocht om hem in de fractie op te nemen, omdat de politieke koers van het CDA en het optreden van de fractie in Rijswijk hem zeer aanspreekt. Na intern beraad is besloten om in te gaan op het verzoek van Mohamed El Majjaoui. Het CDA heeft het volste vertrouwen in de samenwerking.”

Reden waarom
Mohamed geeft in een verklaring aan dat hij persoonlijk een gebrek heeft ervaren gebrek aan samenwerking binnen de fractie van Wij. en dat hij daarom de overstap gemaakt heeft. El Majjaoui: “Na lang wikken en wegen ben ik tot dit moeilijke besluit gekomen.”

Niet de eerste overstap naar CDA Rijswijk
Tijdens de vorige raadsperiode zagen we een soortgelijke beweging ontstaan toen Niek van Dam van Gemeentebelangen overstapte naar CDA Rijswijk.