Raadslid Annemie Koegler verlaat CDA en neemt zetel mee naar Rijswijks Belang

Woensdag werd bekend dat de politieke partij Rijswijks Belang een extra zetel krijgt. Annemie Koegler-Bohm stapt per direct over van het CDA naar Rijswijks Belang. Het CDA komt hiermee terug op drie zetels te staan. Rijswijks Belang komt hiermee ook op drie zetels. CDA Rijswijk had na de verkiezingen eerst ook drie zetels, maar door de overstap van Mohamed el Majjaoui van Wij. naar het CDA kwamen ze op vier zetels.

Niet meer verenigbaar
Annemie voelt zich niet meer thuis bij het CDA: “Al langere tijd rommelt het landelijk bij het CDA. De onrust rondom de lijsttrekkersverkiezing, de Omzigt-affaire, het aftreden van de partijvoorzitter, het evaluatierapport van de commissie Spies en de koers die we landelijk varen maken dat ik me niet meer thuis voel bij de partij. De trots die ik altijd heb gevoeld om bij het CDA te mogen horen, is helaas volledig verdwenen. Dit maakt dat ik me lokaal niet meer vol overtuiging en passie kan inzetten en me belemmerd voel in mijn functioneren als volksvertegenwoordiger.”

CDA verrast over besluit
CDA Rijswijk zegt verrast te zijn over het besluit van Koegler om haar lidmaatschap op te zeggen en betreurt de keuze van de politica. Fractievoorzitter Menno van Enk: “Annemie Koegler heeft 3,5 jaar als raadslid voor het CDA gewerkt. Ze heeft nu bekend gemaakt dat ze besloten heeft om over te stappen naar de fractie van Rijswijks Belang. Hiermee raakt CDA Rijswijk een ervaren raadslid kwijt.”

Zetelroof
Een overstap binnen verschillende partijen in de gemeenteraad geeft een raadslid de mogelijkheid om de zetel mee te nemen en zitting te blijven nemen in de raad. Koegler: “Ik weet dat mensen vaak een me Ning hebben over het meenemen van een zetel. De een begrijpt het, de ander veroordeelt het. 1k ben altijd bereid om tijd vrij te maken om het gesprek aan te gaan om mijn overstap nader toe te lichten.”

Ook wijzigingen bij PvdA Rijswijk
Kort voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 zijn er nog meer verschuivingen in de Rijswijkse gemeenteraad. Enkele weken geleden maakte Andy Kooy van de PvdA om persoonlijke redenen bekend dat hij per direct stopt als fractievoorzitter. Wil van Nunen neemt het fractievoorzitterschap nu over. De politieke partij is op dit moment in gesprek met verschillende kandidaten op die op de kandidatenlijst staan.