Q&A met schrijfster Maaike Schmitz over Body Dysmorphic Disorder

Op dinsdag 9 april vindt een bijzondere avond plaats in Bibliotheek Rijswijk, waar schrijfster Maaike Schmitz zal spreken over haar ervaringen met Body Dysmorphic Disorder (BDD).

Wat is BDD?
Body Dysmorphic Disorder gaat verder dan de gebruikelijke ontevredenheid over het eigen uiterlijk. Deze aandoening, waarbij iemand een obsessie heeft met vermeende of kleine fysieke afwijkingen, heeft een diepgaande impact op het leven van degenen die ermee worstelen.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Maaike Schmitz deelt haar persoonlijke ervaringen met deze aandoening in haar boek ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand’, waarin ze de psychische wereld van BDD verkent en de impact ervan op haar leven beschrijft.

Q&A-sessie
Tijdens de Q&A-sessie op dinsdag 9 april zal Maaike ingaan op vragen over haar ervaringen met BDD, de impact op haar identiteit en hoe ze ermee omgaat in het dagelijks leven. Daarnaast is er ruimte voor het publiek om vragen te stellen en in gesprek te gaan met Maaike over dit belangrijke onderwerp.

Waar en wanneer?
De sessie vindt plaats op dinsdag 9 april vanaf 19.30 uur. Een kaartje voor niet-leden kost €5. Leden kunnen voor €3,50 aanwezig zijn. Datzelfde bedrag geldt voor de mensen met een Ooievaarspas.