Haags PVV-Raadslid Willie Dille overleden

In Den Haag is verslagen gereageerd op het overlijden van PVV-Raadslid Willie Dille. De deels in Rijswijk woonachtige Dille heeft zichzelf van het leven beroofd nadat ze eerder deze week een video online plaatste waarin ze melding maakte van een groepsverkrachting door een groep Marokkanen. Dit heeft haar familie bekend gemaakt tegenover onze mediapartner Omroep West.

Politiek reageert geschokt
Burgemeester Krikke van Den Haag is van haar vakantieadres teruggekomen. “Dit nieuws is voor iedereen een grote schok”, schrijft ze in een reactie. “De gemeenteraad verliest een betrokken en gepassioneerd raadslid en collega. Willie Dille stond voor haar zaak. Ze kon stevig debatteren, maar kon ook humoristisch uit de hoek komen.” Ook premier Rutte heeft geschokt gereageerd op het verlies. Hij wenst nabestaanden veel sterkte. In Den Haag hebben alle partijen geschokt gereageerd op het overlijden

Video “Ik wil stoppen”
Het raadslid plaatse een video op haar Facebook profiel waarin ze aangaf dat ze in maart 2017 slachtoffer is geworden van een groepsverkrachting en dat ze door de daders gesommeerd werd hierover niets te zeggen in de gemeenteraad. In het filmpje zei Dille: “Ik ga stoppen. Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn familie, maar het gaat gewoon niet meer.” Het lijkt nu aannemelijk wat ze met ‘stoppen’ bedoelde.

Rel rondom woonplaats
Eerder dit jaar kwamen werd er in de media veel  geschreven over de woonplaats van Dille. Ze zou in Rijswijk wonen. Uiteindelijk verklaarde ze zelf dat ze in Den Haag woont, maar ook een huis heeft in Rijswijk waar ze regelmatig verbleef.

Foto: Gemeente Den Haag