ProRail organiseert meedenk sessie voor toekomstplannen Oude lijn

Op donderdag 4 april 2024 nodigt ProRail mensen uit voor een meedenk sessie over de toekomstplannen voor de Oude Lijn, de spoorlijn die Leiden, Rijswijk en Dordrecht verbindt. Reizigers die regelmatig gebruik maken van deze lijn, evenals bewoners en werkenden in de buurt van het spoor, worden aangemoedigd om deel te nemen aan dit overleg.

Meer treinen en nieuwe mogelijkheden
ProRail zet zich in om stap voor stap meer treinen te laten rijden op de Oude Lijn en onderzoekt de mogelijkheid van nieuwe stations, waaronder een eventuele toevoeging in RijswijkBuiten. In februari is er al de kans geweest om inbreng te leveren tijdens een meedenk sessie in Rijswijk. Op 4 april wordt er opnieuw een sessie georganiseerd, waarin ProRail de verzamelde ideeën zal presenteren, bespreken wat er tot nu toe met deze suggesties is gedaan, en hoe het proces verder zal verlopen.

Meedenk sessie
Deze bijeenkomst vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in het Huis van de stad Rijswijk, gelegen aan de Generaal Spoorlaan 2. Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om deel te nemen. Voor wie de vorige sessie heeft gemist, is dit een uitgelezen kans om alsnog betrokken te raken bij de plannen.  Voor degenen die niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn, biedt ProRail de mogelijkheid om online deel te nemen aan het proces. Een online vragenlijst staat open voor invulling tot dinsdag 30 april 2024.

Samenwerking
Het onderzoek voor het verbeteren van de Oude Lijn is een samenwerkingsproject tussen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (waaronder de gemeente Rijswijk), ProRail, en de gemeenten Leiden, Den Haag, Schiedam en Dordrecht. Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op de websites van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en ProRail.