Promoveert Rijswijkse ABA naar de Topdivisie?

Zaterdag 7 april is het D-Day voor het eerste team van de Rijswijkse Pétanque Club ABA. Promotie naar de Topdivisie van de Pétanque sport (de eredivisie van het jeu-de-boules) betekent een enorme prestatie. Twee seizoenen geleden speelde ABA nog in de derde divisie.

1 punt voorsprong
Met één punt voorsprong op naaste concurrent Gouda heeft ABA genoeg aan een gelijkspel om zaterdag kampioen van de Tweede Divisie zuid te worden en daardoor promotie af te dwingen naar de Topdivisie. Om 12.00 uur start de wedstrijd in het boulodrome van ABA aan het Lupinepad, links van de Schilp. Bij promotie is ABA wellicht de enige Rijswijkse sportclub die op het hoogste niveau in haar sport acteert.

 

Naast de vele recreanten is ABA ook de thuishaven van een selectie met een aantal spelers uit de Nederlandse top w.o. Kees Koogje en zus Josefien Koogje beide Nederlands Kampioen in diverse disciplines en hebben beide al diverse keren EK’s en WK’s gespeeld. Aangevuld met een aantal talentvolle spelers en één speler bij de Nederlandse beloften heeft RPC ABA een relatief jonge en uitgebalanceerde selectie.