Prijsuitreiking kleurplatenwedstrijd ‘Kleurrijk Rijswijk’

De kleurplatenwedstrijd ‘Kleurrijk Rijswijk’ van GroenLinks Rijswijk is gewonnen door Thijs en Cathy. Ze kleurden de kleurplaat met het Wilhelminapark, de blokhut en Rijswijkse dieren zo mooi, creatief en origineel mogelijk in en winnen daarom een prijs. GroenLinks fractievoorzitter Marieke Alberts reikte vanmiddag de prijs uit aan Cathy (Thijs komt zaterdag) in het campagnehuis aan de Herenstraat 103.

Cathy kreeg het kinderboek ‘Lampje’
De kleurplaat van Thijs (3) is zo mooi kleurrijk dat hij er volgens het juryrapport “in zijn leeftijdscategorie echt uitspringt”. Ook voor Cathy (10) heeft de jury veel lof: “De goed gekozen accenten geven haar kleurplaat net dat beetje extra. En de zelf getekende mooie lijst om haar kleurplaat maakt het helemaal af.” Een eervolle vermelding is er voor Katja (3) die de dieren op de kleurplaat goed wist te vinden, Isabella (9) die heel netjes had gekleurd en Trudeke (66) die maar liefst vier verschillende kleurplaten inleverde met toepassing van verschillende technieken.

Met de wedstrijd onderstreept GroenLinks het belang van een kleurrijk Rijswijk. GroenLinks wil het Rijswijkse groen behouden en versterken en investeren in natuureducatie, rust, waterbeheer en het groene karakter van het Wilhelminapark. Voor het welzijn van dieren als vlinders, vogels en bijen is het belangrijk om de biodiversiteit zoveel mogelijk te vergroten en hun leefgebieden te beschermen en te kiezen voor ecologisch groenbeheer.

De jury, bestaande uit lerares, kunsthistorica en ontwerper van de kleurplaat Hanneke van der Kooij, internationaal beroemd papierkunstenaar Peter Gentenaar en meervoudig winnaar van kleurwedstrijden Marieke Alberts, wil iedereen die mee heeft gedaan met de wedstrijd ‘Kleurrijk Rijswijk’ daarvoor bedanken.