Praat mee tijdens het lijsttrekkersdebat van de Provinciale Staten

Op 15 maart vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten plaats. Op 14 februari vindt er een lijsttrekkersdebat plaats om de leden beter te leren kennen bij Eetcafé de Halve Maan. De Rijswijkse oud wethouder René van Hemert staat voor de VVD op plaats vier. Ook oud wethouder en gemeenteraadslid van Rijswijk, Ed Braam, is verkiesbaar voor de Provinciale Staten. Hij staat op de derde plaats voor de PVV.

Tweede termijn komt er aan
Rijswijk.tv sprak met René van Hemert die voor een tweede in de Provinciale Staten gaat. “Na twee periodes ga ik bezien wat ik dan ga doen.”

Wat doet de provincie eigenlijk?
Eigenlijk doet de Provinciale Staten hetzelfde wat de gemeenteraad doet, maar dan voor de hele provincie waarbij de Gedeputeerden vergelijkbaar zijn met de wethouders en de Commissaris in de gemeenteraad de burgemeester zou zijn. Als je een woning hebt moet je ook goed kunnen recreëren en genieten van het cultuuraanbod. De ruimtelijke inpassing daar houdt de Provincie zich mee bezig. Maar ook het regionale vervoer zit bij de provincie, evenals de regionale fietspaden en de provinciale wegen. Een goed voorbeeld is binnenkort de aanpassing aan de Wippolderlaan dit om de bereikbaarheid te vergroten.

Hoornbrug wordt onderhouden door Provincie
In Rijswijk is momenteel een mooi voorbeeld zichtbaar van wat de Provincie doet voor Rijswijk met het onderhoud aan de Hoornbrug. Kostentechnisch zitten daar wel wat uitdagingen aan omdat de grondstoffen flink in prijs zijn gestegen. Van Hemert: “De renovatie van de Hoornbrug kost 6 miljoen.

Ondertunneling van de Beatrixlaan
Natuurlijk spraken we ook met Ed Braam. Hij vindt het belangrijk dat we in Rijswijk in de gaten houden dat de stad bereikbaar blijft: “Er komen 40 tot 50 duizend woningen bij, dat zijn ook net zoveel verkeersbewegingen in de ochtend en de avond. Dan weet je dat er iets moet gebeuren. We hebben eerder gesproken over de ondertunneling van de Beatrixlaan. De gemeente, het Rijk en de Provincie moeten daar samen de schouders onder gaan zetten.”

Lijsttrekkersdebat
Op Valentijsdag organiseert de VVD een lijsttrekkersdebat waar alle politieke partijen voor zijn uitgenodigd. “Wij vinden het belangrijk dat er zo’n avond georganiseerd wordt en daarom nodigen wij alle lijsttrekkers uit om bij het verkiezingsdebat aanwezig te zijn. We kunnen dan met elkaar diverse onderwerpen de revue laten passeren. Uiteraard zijn overige leden natuurlijk ook welkom voor de gezelligheid en om ondersteuning te leveren.”

Het debat vindt plaats vanaf 20:00 in de Halve Maan aan het Kessler Park 30 in Rijswijk. Bij het debat zijn naar verwachting de volgende partijen uit Zuid-Holland aanwezig: D66, PVV, PvdA, GroenLinks, SP, Goud, Denk, JA21, CDA, FvD, CU, SGP en VVD.