Politie Rijswijk zoekt dader diefstal uit auto

Het gebeurt wel vaker dat mensen tijdens het laden en lossen hun bestelbus even met de alarmlichten aan op de stoep parkeren. Zo ook op donderdag 19 januari aan de Steenvoordelaan in Rijswijk. Op die manier weet een gelegenheidsdief een tas met waardevolle inhoud mee te nemen. Heeft u een tip over deze zaak? Neem dan contact op met de recherche in Rijswijk via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Dankzij een camera aan de flat is te zien wat er gebeurd; een geval van de gelegenheid maakt de dief. De bestelbus staat beneden en er op de beelden is een man te zien die voorbij loopt. In het voorbijgaan toont hij meteen interesse in de bestelbus. Hij lijkt door te lopen, maar komt al snel weer terug. De deur zit door het laden en lossen niet op slot en daar maakt hij gebruik van. Hij stapt in, haalt de tas eruit en loopt ermee weg over de Steenvoordelaan. Een flinke buit, want in de tas zat een laptop, een harde schijf en een behoorlijke hoeveelheid contant geld.

De dief is een blanke tot licht getinte jongeman met kort geschoren donker haar. Hij droeg tijdens de diefstal een zwart/bruine winterjas, een spijkerbroek met vale plekken en zwarte schoenen met een witte rand.