Politie pakt twee Rijswijkse inbrekers, getuige krijgt bloemen

Een getuige zag vanochtend net na middernacht een man rommelen aan de deur van een woning. Hij twijfelde geen moment en alarmeerde direct via 112 de politie. Door zijn snelle optreden hielden de agenten kort daarop twee Rijswijkse mannen voor een inbraakpoging. De getuige kreeg bloemen van de politie.

Terwijl de ene man aan de deur rommelde van een woning aan de Goudplevierlaan in Ypenburg, stond een tweede man bij een tramhalte op de uitkijk. De getuige had goed zicht op de verdachten en gaf een duidelijk signalement door aan de Meldkamer. Op de Nootdorpse Landingslaan zagen agenten één van de verdachten lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. Bij het zien van de politie nam de verdachte, een 18-jarige Rijswijker, direct de benen, maar werd nog in dezelfde straat aangehouden. Bij zijn aanhouding liep hij een beet van een politiehond op.

Agenten zagen de tweede verdachte vanuit een brandgang bij de woning richting Gruttosingel rennen. Na enkele minuten zoeken vonden ze deze verdachte, eveneens een 18-jarige Rijswijker, in een voortuin aan de Karekietsingel. Bij de woning aan de Goudplevierlaan bleek dat geprobeerd was het cilinderslot af te breken. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft de oplettende getuige dankzij wiens optreden de verdachten snel konden worden aangehouden, op het bureau in de bloemen gezet.