Politie in Mobiel Media Lab verwelkomt Rijswijkers vanmiddag op Bogaardplein

Het Mobiel Media Lab is een vrachtwagen van de politie waarin iedereen welkom is om met hen mee te denken. Hij rijdt het land door en komt vanmiddag naar Rijswijk.

De vrachtwagen
De truck staat iedere dag op een andere plaats in ons land. Denk bijvoorbeeld aan bij een congres, een school of een markt: een centrale plek in het dorp of de stad. Hiermee komt de politie naar je toe en willen zij je mening horen over wat jij belangrijk vind. Inspraak van burgers wordt namelijk gewaardeerd en gebruikt.

Meningen dragen bij
Mensen kunnen bijdragen door hun mening te geven over allerlei onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan publiekscontacten op evenementen, meet and greets (ontmoetingen) van wijkbewoners met lokale politieteams en delicten die opgelost moeten worden.

Belangrijke onderwerpen
Ook worden scholen vaak bezocht door de vrachtwagen. Jeugdagenten en jongerenwerkers praten met schooljeugd over belangrijke thema’s die momenteel spelen in onze samenleving. Denk hierbij aan vuurwerk, drugs, alcohol, nepvuurwapens, cyberpesten en meer. Zo krijgt de politie ook een idee van wat de jongere generaties in onze maatschappij denken over de belangrijke kwesties daarin.

Op het Bogaardplein
Het Mobiel Media Lab van de politie is vanmiddag van 13:00 tot 16:00 uur te vinden op het Bogaardplein in Rijswijk.