Politie deelt lichtjes uit bij campagne Fietsverlichting AAN in RijswijkBuiten

Vroeg in de ochtend van donderdag 15 december vond een fietslichtactie plaats op het Terras van Sion in RijswijkBuiten. Politie en wethouder Armand van de Laar (o.a. Mobiliteit) van de gemeente Rijswijk ware aanwezig om fietslampjes uit te delen aan fietsers zonder licht. Met deze actie werd gevraagd voor betere fietsverlichting.

Vergeten aan te zetten
Voorbijgaande fietsers werden tijdens de actie gecontroleerd. Fietsers zonder verlichting kregen niet alleen een waarschuwing, maar ook een fietslampje, waarmee ze veilig de weg op konden. Het viel op dat veel fietsers wel een werkend licht hadden, maar hem vergeten waren aan te zetten. Het was ten slotte erg vroeg in de ochtend.

Fietsverlichting AAN
Goedwerkende fietsverlichting is van groot belang. In het donker en bij slecht weer is het belangrijk om goed te kunnen zien en zichtbaar te zijn. Om deze reden staan de maanden november en december in Rijswijk en de regio in het teken van de campagne Fietsverlichting AAN. Deze campagne maakt onderdeel uit van de aanpak Maak een punt van nul waar de gemeente Rijswijk ambassadeur van is. Deze campagne richt zich op de verbetering van verkeersveiligheid.

Risico neemt met 20% af
Armand van de Laar: ‘Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer, vooral kinderen. Als gemeente vinden we verkeersveiligheid daarom heel belangrijk. Met acties en campagnes als deze geven we voorlichting over veilig gedrag in het verkeer. Daarnaast zorgen we met de inrichting van straten en wegen voor verkeersveilige schoolroutes. Met goede verlichting neemt het risico dat je wordt aangereden in het donker met maar liefst 20% af. Daarom attenderen we fietsers er met deze actie op hoe ze veiliger aan het verkeer kunnen deelnemen. Dus doe je licht aan!’