PLUS Jongenotter doneert orchideeën aan zorgmedewerkers

PLUS Jongenotter heeft afgelopen zaterdag al zijn orchideeën verkocht tegen inkoopsprijs. Voor iedere plant die verkocht is doneert PLUS Jongenotter een plant aan iemand die in de zorg werkt. Eigenaar Richard Jongenotter deed een oproep: “Wij hebben, zeker in deze tijd, veel bewondering voor deze beroepsgroep en fleuren hun graag op. Dus steun de zorgmedewerkers en koop een plant.”

Jongenotter koopt planten van kweker
Richard Jongenotter, is in contact gekomen met orchideeën kweker die op het punt stond zijn een gedeelte van zijn teelt te moeten vernietigen, omdat er geen afzetmarkt voor is, dit bracht Jongenotter op het idee om de planten van hem over te nemen, zodat de kweker niet in de moeilijkheden terecht komt.

Harde klappen in de bloemensector
Op dit moment vallen er harde klappen in de bloemen sector, de export is nagenoeg stil gevallen en de binnenlandse markt kan deze hoge productie aantallen niet goed verwerken. De bloemenkwekers mogen nog maar 30% van hun productie bij de veiling aanbieden, de rest moeten ze vernietigen, bij de planten is dit 50% van hun productie.

Blijf bloemen en planten kopen
Het is van groot belang dat juist nu iedereen bloemen gaat kopen, zodat de binnenlandse markt een gedeelte van de export die nu in Nederland blijft opvangt en dat kan alleen als er massaal bloemen gekocht worden. Jongenotter: “Op onze bloemenafdeling worden de bloemen en planten tegen fors lagere prijzen aangeboden om zo hier een steentje in bij te dragen.”