Plan voor 50 elektrische deelscooters in Rijswijk

Je ziet ze steeds vaker rijden. De groene deelscooters met het woord Felyx er op. Dit zijn elektrische deelscooters van het bedrijf Felyx. In diverse steden, waaronder Delft, Rotterdam en Den Haag, rijden deze scooters al. Het bedrijf wil nu ook graag uitbreiden naar Rijswijk. De verwachting is dat er 50 scooters in Rijswijk gestald worden. Landelijk heeft Felyx 1200 deelscooters in beheer.

Makkelijk even snel van A naar B
De deelscooters bieden mensen meer vervoersmogelijkheden als alternatief voor de auto en dragen bij aan een gezonder leefklimaat en een efficiënter ruimtegebruik waarbij minder prive-parkeerplaatsen nodig zijn.

Huren via speciale app
Het huren van een scooter gaat via een speciale app. Via de app lokaliseer, reserveer en activeer je de e-scooter. Je rijdt je rit en parkeert de scooter binnen het servicegebied. Gebruikers betalen op dit moment €0,30 per minuut en parkeerkosten van €0,05 per minuut. Hier zijn voor de gemeente geen kosten aan verbonden. Rijswijk kent al ruim 15 jaar het systeem van deelauto’s van Greenwheels en de OV fiets van NS.