“Pas op, drijfzand” in het Wilhelminapark in Rijswijk

In het Wilhelminapark is een uitgestrekt gebied omheind met hekken, waarop borden waarschuwen: “Pas op, drijfzand”. Desondanks negeren mensen de afsluitingen en waarschuwingen.

Verraderlijk drijfzand in het Wilhelminapark
Nog even naar buiten voor een wandeling in het Wilhelminapark. Rijswijkers hoeven niet ver om er even uit te zijn. Maar dit zal ondere bij het speeltuintje en het strandje voorlopig even niet meer kunnen. Dit komt omdat er op deze plekken drijfzand ligt. Drijfzand is een mengsel van klei, zand, water en zout. Bij drijfzand blijf je, zoals de naam al zegt: drijven.Wel is het, eenmaal terechtgekomen in drijfzand, erg lastig om er uit te komen.

Onderschat risico

Omdat drijfzand zo verraderlijk is er een uitgestrekt gebied omheind met hekken, waarop borden waarschuwen: “Pas op, drijfzand.” Desondanks negeren mensen de afsluitingen en waarschuwingen en betraden toch de speeltuin. Veel mensen zien het gevaar van het drijfzand niet. Zo spraken we met een nieuwsgierige voorbijganger die het gebied bezocht en hij merkte op: “Het zal wel meevallen, zolang je maar voorzichtig bent gebeurt er niets.”