Parkeervergunning aanvragen moet voor 1 januari

Alles op een rij over het aanvragen van uw nieuwe of bestaande parkeervergunning. Vraag deze tijdig aan voor 1 januari 2018 via www.rijswijk.nl/parkeren.

Hoe vraagt u een (nieuwe) parkeervergunning aan voor 2018

 • Via de gemeentelijke website (rijswijk.nl/parkeren). Als u het stappenplan in het menu volgt, dan wordt uw nieuwe parkeervergunning meteen geactiveerd, mits u aan de aanvraagvoorwaarden voldoet. Op de gemeentelijke website leest u welke aanvraagvoorwaarden van toepassing zijn en welke documenten u hiervoor nodig heeft.
 • Op het stadhuis kunt u ook uw parkeervergunning aanvragen. Hiervoor kunt u gebruik maken van de vrije inloopuren. Wilt u liever niet lang wachten, maak dan een afspraak via de gemeentelijke website (rijswijk.nl/appoint) of bel met het Klant Contact Center via telefoonnummer 14070.

 

 • Bestaande parkeervergunningen worden niet automatisch verlengd
  Heeft u al een parkeervergunning voor 2017? Dan is deze maar geldig tot en met 31 december 2017. U moet dan opnieuw voor 1 januari 2018 een aanvraag indienen. Het verlengen gebeurt nog niet automatisch, maar vanaf 2019 wordt het voor de meeste parkeervergunningen wel mogelijk zonder dat u opnieuw uw documenten hoeft aan te aanleveren.

 

 • Parkeervergunning deelautocontract verloopt eind december 2017
  Maakt u samen met andere mensen gebruik van een deelautocontract? Deze contracten zijn geldig tot en met 31 december 2017. Regel tijdig uw nieuwe lidmaatschap en het deelautocontract via deelauto.nl. Anders kunt u geen parkeervergunning 2018 aanvragen voor uw deelauto.

 

 • Mantelzorgverklaring nodig voor aanvragen parkeervergunning bewoners mantelzorg
  Bent u een mantelzorger en maakt u gebruik van een “Parkeervergunning Bewoners Mantelzorg”? Dan heeft u afgelopen dagen bericht van de Stichting Welzijn Rijswijk gekregen met een nieuwe Mantelzorgverklaring die u nodig heeft voor het aanvragen van een nieuwe parkeervergunning 2018. Heeft u geen nieuwe verklaring ontvangen neem dan contact op met Welzijn Rijswijk.

 

 • Parkeervergunning bezoekers loopt gewoon door
  De parkeervergunning voor bezoekers verloopt niet. Als u deze al heeft dan hoeft u deze niet opnieuw aan te vragen.

 

 • Bijkopen van extra parkeertijd voor bezoekers
  Per 1 januari 2018 kan weer extra parkeertijd bijgekocht worden tot een maximum van 400 uur per jaar.

 

 • Geldigheid kraskaarten
  De oude kraskaart (dagdeelvergunning) blijft geldig tot 1 mei 2018.

 

 • Geldigheid van de parkeervergunning bewoners verhuizing & parkeervergunning tijdelijke bewoning
  De “Parkeervergunning Bewoners Verhuizing” en “Parkeervergunning Tijdelijke Bewoning” blijven geldig tot de genoemde einddatum die in het bijbehorend besluit is opgenomen. Na het verlopen van de “Parkeervergunning Bewoners Verhuizing” kan een standaard parkeervergunning voor bewoners worden aangevraagd.

 

 • Let op de verloopdatum van uw parkeervergunning gehandicaptenparkeerkaart
  Heeft u een parkeervergunning gehandicapten? Ook voor u is het nodig om uw “Parkeervergunning gehandicapten-bestuurders”, “Gehandicapten-bestuurders/passagier” of “Gehandicapten-passagier” tijdig aan te vragen. Deze parkeervergunning loopt daarna niet meer tot het einde van het jaar, maar blijft geldig tot de einddatum die op uw Gehandicaptenparkeerkaart staat vermeld.

 

 • Aanpassen van uw kenteken auto nu ook digitaal
  Voortaan kunt u het kenteken van uw auto ook digitaal regelen. U kunt hiervoor terecht op rijswijk.nl/parkeren.

 

 • E-Herkenning voor bedrijven: digitaal zakendoen met de gemeente
  Ben u als bedrijf al bekend met de voordelen van e-Herkenning? Met e-Herkenning kunt u op een eenvoudige wijze digitaal zaken doen met de gemeente Rijswijk. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van een parkeervergunning. Meer weten? Kijk dan op www.eherkenning.nl.

 

Vragen en/of informatie
Via het Klant Contact Center, tijdens de openingstijden via telefoonnummer 14070 of via social media. Gebruik voor social media de hashtag #ParkereninRijswijk.

Openingstijden van het Klant Contact Center:

Balies: maandag 9:00-12:00 uur, dinsdag 9:00-20:00 uur, woensdag 9:00-17:00 uur, donderdag 9:00-20:00 uur en vrijdag 9:00-12:00 uur.

Telefonisch/Social Media: maandag 8:30-17:00 uur, dinsdag 8:30-20:00 uur, woensdag 8:30-17:00 uur, donderdag 8:30-20:00 uur en vrijdag 8:30-17:00 uur.

De gemeente Rijswijk werkt continu aan het verbeteren van de dienstverlening om het voor u makkelijker te maken. Zij zijn er voor U