Overlevingskans met hartstilstand in oud Rijswijk is klein

Wanneer bij een hartstilstand binnen 6 minuten wordt gestart met hartmassage en zo snel mogelijk de Automatische Externe Defibrillator (AED) wordt gebruikt is er een overlevingskans voor een slachtoffer. In heel Oud Rijswijk tot de Bogaard zijn 3 AED’s! De kans dat binnen zes minuten één daarvan is gevonden op www.aed4.eu en opgehaald, is minimaal. In de Plaspoelpolder zijn 20 AED’s, daar is de overlevingskans groter. De Muziekbuurt heeft er één, net als De Strijp en Steenvoorde Noord, Steenvoorde Zuid heeft er twee en het Bogaardgebied vier.

Tijdens de laatste raadsvergadering vroeg Beter voor Rijswijk Raadslid Jessica van Batenburg het college of op de website van de gemeente Rijswijk een verwijzing naar de AED-website staat. De redactie van Feel Good Radio vond de site maar schrikt van de verdeling van de AED’s over Rijswijk. Het gebied tot de Bogaard, met in verhouding veel oudere mensen komt er slecht af.

Voor € 1.149,- koop je een complete Philips HS-1 AED set + gratis accessoires + gratis Wandkast t.w.v. € 239,- + gratis full service t/m 31-12-2018. Rijswijk heeft veiligheid hoog in haar vaandel. Laten we hopen dat Rijswijk dit oppakt. Tien erbij in Oud Rijswijk tot de Bogaard zou de overlevingskansen voor Rijswijkers een stuk vergroten.

Overigens de AED die door de Lion’s Club is geschonken aan Kinderboerderij Het Akkertje staat niet op de kaart.