Oud-Rijswijk krijgt telefoonlijn voor eenzaamheid en praktische hulp door corona

Inwoners die praktische hulp nodig hebben of om een praatje verlegen zit, kunnen de komende weken bellen met een speciaal daarvoor gelanceerd telefoonnummer. Het gaat om inwoners van de wijken Oud-Rijswijk, Cromvliet, Leeuwendaal en de Bomenbuurt.

#nietalleen Oud-Rijswijk
Het initiatief heet ‘#nietalleen Oud-Rijswijk’ en wordt bemand door vrijwilligers. Zij willen helpen nu veel mensen door het coronavirus aan huis gebonden zijn en zich eenzaam voelen of tegen praktische problemen aanlopen. Het gaat vaak om oudere mensen of mensen met een kwetsbare gezondheid, maar ook om medewerkers in de zorg die door lange werkdagen zelf geen boodschappen meer kunnen doen en andere mensen die zich door het coronavirus voor problemen geplaatst zien.

Kom in contact met de vrijwilligers
Via het telefoonnummer 085-1124781 en het e-mailadres nietalleenoudrijswijk@gmail.com kom je in contact met een van de vrijwilligers. Zij maken graag een praatje en bieden een luisterend oor, maar doen als dat nodig is ook een keer de boodschappen of laten de hond uit.

Initiatief vanuit Leeuwendaalkerk
Het initiatief voor ‘#nietalleen Oud-Rijswijk’ komt vanuit de Leeuwendaalkerk uit die Rijswijkse wijk. Hans van ’t Hoff van de Leeuwendaalkerk is één van de initiatiefnemers: “Als kerk willen we dienstbaar zijn aan alle mensen uit de wijk. We zien dat er door het coronavirus ook in onze buurt meer behoefte is aan een luisterend oor en een helpende hand dan normaal. Als we daarin iets kunnen betekenen, dan doen we dat heel graag.”