Oplichting in Rijswijk via postpakketten

Rijswijk wordt de laatste weken geteisterd door criminelen die inwoners oplichten via postpakketten. Via bestellingen van dure parfums en andere merkartikelen weten criminelen zichzelf te verrijken maar onschuldige burgers te duperen. Dat laat Marc Weterings, fractievoorzitter van Rijswijks Belang weten in een gesprek met Rijswijk.tv.

Webwinkel trekt aan de noodklok
De fractievoorzitter van de Rijswijkse partij is benaderd door een webwinkel in Friesland die opeens verdacht veel bestellingen uit Rijswijk kreeg. ‘Mensen nemen vervolgens het pakketje in goed vertrouwen aan, zeker tijdens de aanloop naar de feestdagen. Vervolgens wordt datzelfde pakketje een paar uur later door een nep-bezorger weer opgehaald, met het verhaal dat het verkeerd bezorgd is. Via de dienst After Pay wordt vervolgens toch de rekening verhaalt op de aannemer van het pakketje op het desbetreffende adres’, aldus Marc Weterings. ‘Dit kan vervelende gevolgen hebben voor de gedupeerde, zeker als er een deurwaarder aan te pas komt, zoals in een aantal gevallen ook gebeurd is. We zijn hier enorm van geschrokken en zijn nogal verbaasd dat we deze oplichterspraktijken niet eerder via bijvoorbeeld de politie hebben vernomen.’

Onder de aandacht van gemeente
Rijswijks Belang gaat de oplichtingszaak deze donderdag tijdens de vergadering van de commissie Stad onder de aandacht brengen bij waarnemend burgemeester Bas Verkerk. De politie Den Haag laat weten niet op de hoogte te zijn van dit soort oplichting binnen de gemeente Rijswijk.