Open dag bunkercomplex Overvoorde trekt veel publiek

Bunkercomplex Overvoorde en de in een bunker ondergebrachte commandopost van de BB blijft in de belangstelling. Tijdens de open dag kwamen zondag aardig wat mensen kijken. Op sommige momenten was het zelfs erg druk tijdens de rondleidingen.

“Ik was hier al wel eens eerder geweest, maar ik heb nu mijn ouders meegenomen om ook eens te kijken”, vertelde een van de bezoeksters. “Zij hebben de oorlog bewust meegemaakt, dus voor hen is het zeker interessant om hier rond te kijken.” Onder de bezoekers waren ook kinderen en jongeren, die geen idee hadden wat hier in het groene gebied van Rijswijk onder de grond verscholen ligt. De commandopost van Bescherming Bevolking, met zijn oude telefooncentrales die in het geval van een atoomaanval toch nog voor de verbindingen had moeten zorgen, sprak zeker tot de verbeelding.

Er komen binnenkort meer gelegenheden om het complex te bekijken. Op de zondagen 14 en 28 mei zijn het bunkercomplex en de commandopost tussen 11 en 16 uur ook open voor het publiek.

.

.

.