Onze helden van de dierenambulance

Elke dag zien we de dierenambulances rijden in Rijswijk. De 180 mannen en vrouwen van de dierenambulance doen alles om zieke, gewonde en zwervende dieren te redden. Zij helpen 24 uur per dag, 7 dagen per week. Onder hen zijn ook veel Rijswijkers. Op het Strandwal festival stond de Dierenambulance in het Dierenpaviljoen.

De Dierenambulance Den Haag en omgeving bestaat dankzij Eric Laurier al sinds 1972. Toen was een dierenambulance nog een nieuw en onbekend verschijnsel. Nu weten we al niet beter. Is er een probleem, of het nu een gevonden moeder poes met kittens is of een aangespoelde zeehond, de Dierenambulance wordt geroepen. Per jaar vervoeren zij zo’n 15.000 dieren naar een dierenarts of een opvanglocatie.

Met de gemeente Rijswijk heeft de Dierenambulance een overeenkomst. waarin is afgesproken dat een vergoeding wordt betaald voor het vervoer van zwervende huisdieren, al dan niet gewond of ziek. Gevonden gezonde huisdieren gaan in de meeste gevallen naar Streekdierentehuis ’t Julialaantje. Gewonde en zieke dieren worden naar het dierenhospitaal vervoerd. De opvang, medische kosten en verzorging van deze dieren komt voor rekening van de Dierenambulance. Het ophalen en verzorgen van in het wild levende dieren wordt niet vergoed. Om dat te betalen zijn de donateurs belangrijk.

https://youtu.be/ln5qv_L7Jcc