Online supermarkt Picnic gaat bezorgen in Rijswijk

De online supermarkt Picnic gaat vanaf april alle dagelijkse boodschappen bezorgen in Nootdorp, Delfgauw, Rijswijk, Delft en andere plaatsen in de omgeving. Na de start van het bedrijf twee jaar geleden in Amersfoort en omgeving is dit de eerste stap in de landelijke uitrol van het concept. Voor dit jaar staan tien tot vijftien steden in de planning, meldt Distrifood.

Picnic noemt zichzelf een ‘online supermarkt met superverse producten, alle bekende merken en een voordelig huismerk’. De supermarkt investeert niet in dure winkelpanden, maar wel in distributiecentra en compacte elektrische autootjes. Boodschappen die voor tien uur ’s avonds zijn besteld, worden de volgende dag gratis thuisbezorgd. Er is wel een minimum van € 25 per bestelling.

Het bedrijf rijdt inmiddels met 90 van die wagentjes rond en bedient tot nu toe 25.000 klanten. Bestellen doe je met een speciale app, waarin ook een ‘boodschappenradar’ is geïntegreerd. Daarmee kun je live volgen waar de bezorger precies rijdt, zodat je op tien minuten nauwkeurig weet hoe laat de boodschappen worden bezorgd, zegt Picnic.