Online supermarkt Picnic breidt uit naar Rijswijk 

Online supermarkt Picnic maakt een stormachtige opmars door. De innovatieve dienst bezorgt ook in Rijswijk de boodschappen gratis aan huis, tegen de laagste prijs. De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic. De aankondiging komt daags nadat enkele familiefondsen 100 miljoen euro investeerden in de groei van het bedrijf.

In de loop van dit jaar volgen nog tien tot vijftien nieuwe steden, waaronder Den Haag, Apeldoorn, Gouda, Lelystad en Zoetermeer. Vorige maand opende Picnic een groter distributiecentrum in Utrecht om in deze snelle expansie te kunnen voorzien.

“Onze duurzame, elektrische bezorgwagentjes zullen ook door de straten van Rijswijk rijden,”, aldus Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic. “We weten inmiddels uit ervaring dat er veel belangstelling is in steden waar we starten. Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn.” Het bedrijf is inmiddels begonnen met het werven van bezorgers in de regio Den Haag. Onlangs maakte de websuper al bekend ook naar Delft, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Delfgauw, Den Hoorn, Bennekom, Ede en Veenendaal uit te breiden. Den Haag volgt na 3 mei.