Ondertunneling Beatrixlaan komt weer in beeld

Het lijkt er nu toch op dat er een ondergrondse oplossing komt voor de steeds toenemende verkeersdrukte op de Beatrixlaan. Zelfs Den Haag heeft aangegeven mee te willen betalen aan een tunnel en ook de provincie wil meedoen. “De regio ziet dat er wat moet gebeuren, nietsdoen is geen optie”, aldus wethouder Björn Lugthart.

Beatrixlaan wordt alleen maar drukker
Het balletje kwam aan het rollen omdat het Rijk niet wil mee betalen aan een bovengrondse oplossing. Het Rijk stelt dat dit de doorstroom niet bevordert omdat er stoplichten blijven. Het Rijk is wel één van de partijen die geacht wordt bij te dragen. Anderzijds verklaarde De fractie Hart voor Den Haag/Groep de Mos, de grootste partij in Den Haag, dat zij willen dat Den Haag en ook de provincie meebetaalt. Den Haag heeft veel belang bij een goede doorstroming omdat in Den Haag zuid-west nog veel wordt gebouwd. Al deze nieuwe inwoners moeten wel naar de A4.

Overleg 5 partijen
Het is de bedoeling dat het Rijk, de provincie Zuid Holland, de Metropoolregio, de gemeente Den Haag en Rijswijk gaan overleggen om te komen tot een betaalbare oplossing. De kosten van een ondertunneling zijn € 240 miljoen. Voor de Rijswijkers is ondertunneling van de Beatrixlaan het beste omdat dit de geluidsoverlast sterk vermindert en de luchtkwaliteit verbetert.