Nog sneller internet via glasvezel in heel Rijswijk

KPN gaat in verschillende wijken van Rijswijk starten met de uitrol van internet via glasvezel.

Bijna 10.000 aanslutingen
De wijken Cromvliet, Oud-Rijswijk, Bomenbuurt, Rembrandtkwartier, Leeuwendaal en het Havenkwartier worden als eerste aangesloten. Begin 2021 start KPN met het gefaseerd uitrollen van in totaal 8164 aansluitingen. De betreffende huishoudens zijn inmiddels al uitgenodigd aan te geven of ze glasvezel willen.

Snel internet belangrijk voor alle Rijswijkers
Wethouder Armand van de Laar: “Alle inwoners hebben recht op snel internet. Veel mensen zijn er voor hun werk van afhankelijk maar ook voor ontspanning is het steeds belangrijker. Digitalisering is een speerpunt van onze economie en een belangrijke factor van ons aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven. Doordat marktpartijen in Rijswijk glasvezel kunnen aanleggen, wordt snelle verbinding met internet mogelijk. KPN doet dat nu als eerste en andere partijen zullen volgen. Ik hoop daarom dat er over een paar jaar een dekkend netwerk in de hele stad ligt, zodat al onze inwoners en bedrijven voorbereid zijn op de toekomst, ” aldus wethouder Armand van de Laar (Ruimte en Economische Zaken).​

Internet via de kabel
In alle huishoudens in Rijswijk is ook snel internet beschikbaar van Ziggo. Glasvezel is de in Nederland de snelste vorm van internet met snelheden van wel 1000 Mb. De up- en downloadsnelheid is daarnaast hetzelfde, zodat je ook zeer snel grote bestanden kunt uploaden. Via kabelinternet zijn ook hoge snelheden te halen. Met glasvezel kan het dus nog sneller.