‘Nieuwe locatie is een lust voor het oog’

“Dit is een fantastische locatie”, sprak burgemeester Michel Bezuijen over het nieuwe tuinenpark van volkstuinvereniging Tot Ons Genoegen. Hij was hier vrijdagmiddag samen met wethouder Ronald van der Meij voor het verrichten van de officiële opening van de nieuwe locatie in Eikelenburg, naast volkstuinvereniging Ons Ideaal.

“De leden hebben hard gewerkt om alles in orde te brengen. De tuinen, de huisjes, maar ook het nieuwe verenigingshuis. de Groene Burcht,  bij de ingang”, vertelde voorzitter Wim van Houts. In 2006 hoorden de leden van de gemeente dat de grond van Tot Ons Genoegen aan de Ockenburger Tiendweg nodig was voor de ontwikkeling RijswijkBuiten. Het park waar de leden al een halve eeuw zaten. En waar vind je een vervangende plek.

Wim van Houts: “Er is wel heel wat water door de Vliet gestroomd eer het zover was. Belangrijk is dat we altijd in gesprek zijn gebleven met de gemeente. Daardoor hebben we dit kunnen realiseren”. Met ruime meerderheid kozen de leden van Tot Ons Genoegen voor deze nieuwe locatie op de hoek Monseigneur Bekkerslaan en Eikelenburglaan. Een perceel van drie hectare met 94 tuinen, allemaal grenzend aan een sloot in verband met het water voor de planten.

Natuurlijk wilde de burgemeester en de wethouder wel een rondleiding hebben langs de nieuwe tuinen. “U heeft een prachtige locatie, waar U met elkaar weer jaren vooruit kan. Er is al heel veel werk verricht door de leden. Veel tuinen zijn al helemaal klaar”, vertelde hij. Hij keek z’n ogen uit en maakte een praatje met één van de leden, die ook palmen heeft aangeplant.