Vernieuwde inclusieve speeltuin Inter Amicos in Rijswijk verwelkomt alle kinderen

Rijswijk krijgt er binnenkort een nieuwe inclusieve speeltuin bij. Inter Amicos wordt geopend op zaterdag 20 april. De speeltuin, gelegen aan de Handelskade 2a, is ontworpen met het oog op toegankelijkheid, inclusief voor degenen met mobiliteitsbeperkingen.

Inclusiviteit
Wat deze speeltuin uniek maakt, is de nadruk op inclusiviteit in de keuze van speeltoestellen. Een draaimolen met plaats voor een rolstoel, een zandbak met een interactieve zandfabriek die gemakkelijk bereikbaar is voor rolstoelgebruikers, en een groot speeldorp met een extra brede toegang zijn slechts enkele van de voorzieningen die zijn ontworpen met de behoeften van alle kinderen in gedachten.

Voorheen een drassig veld
Voorheen bekend als een groot drassig grasveld, heeft de nieuwe speeltuin nu een netwerk van paden van asfalt en kunstgras als ondergrond. Deze verbetering zorgt ervoor dat alle kinderen, inclusief degenen die minder mobiel zijn of in een rolstoel zitten, gemakkelijk toegang hebben tot de speeltoestellen.

Diverse speelervaring
Bovendien zijn de speeltoestellen rondom en op grondniveau voorzien van spel- en sensitief prikkelende elementen, waardoor de speelervaring nog diverser en stimulerender wordt.

Volgens het Samenspeelfonds, een samenwerking tussen Jantje Beton en Stichting het Gehandicapte Kind, is Inter Amicos de eerste Samenspeelplek in de regio.