Nieuwe eigenaar Winkelcentrum De Waldhoorn wil buurt een boost geven

Op 30 augustus is bekendgemaakt dat winkelcentrum op het Waldhoornplein in de muziekbuurt verkocht is aan de Haagse vastgoedbelegger Diederiks Beheer B.V.

Grote plannen voor de buurt
Rijswijk.tv sprak met Herman Diederiks. Hij kocht het winkelcentrum omdat hij mooie kansen ziet voor het gebied. “Ik ben plannen aan het maken om het winkelcentrum en de hele buurt een grote boost te geven. Ik wil kijken wat ik met de gemeente kan doen en daar ben ik een plan voor aan het maken.” Diederiks bevestigde dat hij de locatie geen andere bestemming wil geven en dat er voor de ondernemers op het plein niets zal veranderen. Diederiks verwacht dat hij de plannen in de loop van het jaar kan presenteren. Hij besluit: “Het zijn echt leuke ideeën!”

Gemeente niet op de hoogte
In de gemeenteraadsvergadering van 14 september werden vragen gesteld over de aankoop. Na vragen van de raad bleek dat de gemeente niet op de hoogte was van de koop. De gemeente was zelfs niet op de hoogte dat het winkelcentrum te koop stond. De grond waar het winkelcentrum op staat is ‘retail’. Wethouder van de Laar gaf tijdens de vergadering aan dat als er sprake is van een bestemmingswijziging dat de nieuwe eigenaar dat kenbaar zal moeten maken. Hier lijkt nu dus geen sprake van te zijn.

Over het winkelcentrum
Winkelcentrum “De Waldhoorn” aan de Banjostraat / Waldhoornplein te Rijswijk kent een mix van ondernemers, waaronder onder meer een barbershop, diervoedingwinkel en horeca. Het winkelcentrum bevat tien winkels, bij elkaar circa 1.430 m² groot.