Nieuw tijdperk voor Bibliotheek aan de Vliet na pensioen directeur Harm Smit

Harm Smit treedt op 1 september terug als directeur/bestuurder bij de Bibliotheek aan de Vliet. Dat is vandaag bekend gemaakt. Hij gaat met vervroegd pensioen. Smit werkt 43 jaar bij de bibliotheek waarvan 22 jaar als directeur. Rijswijk.tv sprak donderdag met Harm.

“Ik heb mijn ei gelegd”
Harm geeft aan dat het vooral een privé-aangelegenheid is om vervroegd met pensioen te gaan: “Mijn vrouw is even oud als ik en werkt op school. Rond de kerst hebben we met elkaar gesproken over ons pensioen. We waren er snel uit dat het een goede oplossing voor ons beiden is om vervroegd met pensioen te gaan.

Genoeg projecten voor de toekomst
Op de vraag of dit een goed moment is om te vertrekken reageert Harm stellig: “Kijk, volgens mij is er nooit echt een rustige periode. Er liggen een hoop projecten en kansen voor de bibliotheek, zowel in Leidschendam-Voorburg als in Rijswijk. Mijn opvolger kan meeschrijven en positief bijdragen aan het nieuwe beleidsplan. In Rijswijk zitten we met het Huis van de Stad waar de bibliotheek zich in gaat vestigen. Ook daar kan mijn opvolger mee aan de slag.”

Dit is het moment
Harm en zijn vrouw stoppen na de zomer met werken. “Ik vind dat een geruststellende gedachte. Er mag dan vanalles aan de hand zijn, maar volgens mij hebben de beide gemeenten een warm hart voor de bibliotheek.

Trots afscheid nemen van de bieb
Harm neemt trots afscheid van Bibliotheek aan de Vliet. “Op zich wel ja. Ik ga met een goed gevoel de sleutels inleveren. Ik kijk daar met voldoening op terug. Ik moet ook wel zeggen dat ik dit een luxe positie vind dat ik deze keuze kan maken.”