Nieuw Rijswijks Festival met muziek, cabaret en dans

Het Kom erbij festival Rijswijk op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober in het Oude Raadhuis aan de Laan Hofrust 4 staat bol van de activiteiten. Van bijeenkomsten tot workshops en lezingen. Ontmoetingen en het maken van contact staan centraal. Contact maak je ook door het samen luisteren naar bandjes, het bijwonen van een cabaretvoorstelling of het genieten van een dansoptreden. Tijdens het Kom erbij festival zijn er dan ook allerlei muziek- dans- en literaire optredens te beleven. Het complete programma staat op www.komerbijfestivalrijswijk.nl

Rijswijks talent treedt op
Samen muziek luisteren kan op vrijdagavond, waar volkszanger Hans Evenboer – finalist van de Rijswijk Talent Award 2018 – brengt om 17.30 uur  zijn Nederlandstalige nummers ten gehore. Vanaf 19.00 uur is het de beurt aan The Smoking Jeans band. Deze band ook in de finale van de Rijswijk Talent Award en laat deze avond horen waarom zij deze finaleplek hebben bemachtigd. Vanaf 19.30 uur sluit de band Saturday Forever de avond af. Van​ ​stevige​ ​alternative​ ​-en​ ​indie​ ​rock​ ​tot​ ​pakkende​ ​popsongs.​ ​Kenmerkend​ ​is​ ​de stevige​ ​gitaarsound​ ​in​ ​combinatie​ ​met​ ​meerstemmige​ ​vocals. De mannen zijn op spotify te vinden met hun eerste album ‘We Ain’t Coming Home Tonight’.

Muziek, dans en pozië
Ook op zaterdag 6 oktober staat het festival bol van de activiteiten binnen en buiten en ook deze dag vinden er optredens plaats met muziek, dans en poëzie. De pop-up poëet voert vanaf 13.30 uur gesprekken met mensen en schrijft naar aanleiding van die gesprekken persoonlijke poëzie om die vervolgens voor te dragen. “Zonder contact geen communicatie”, dat is het motto van comedian Amar, die om 15.30 uur in het Oude Raadhuis optreedt met zijn comedy show. De Verpleegpoëet  draagt tussen 14.30 en 17.00 uur voor uit eigen werk en wordt daarbij begeleid door een gitarist en drummer. Danseres Emma Schild danst ’s middags door het gebouw en zorgt voor verrassende ontmoetingen. Ook zijn er optredens van pianiste Lavitanea, singer-songwriter Marin Pols, de dans selectiegroep van Trias, het Rijswijkse Strijdkoor en didgeridoo speler Freek van Bemmelen. Proef vooral ook een soesje van de wandelende tafeldames, een wandelend kunstobject van kunstenaar Lichel van den Ende.

 Zaterdagavond voor de 60-plussers
Om 17.30 uur is het de beurt aan de DJ seniors, een enthousiaste groep 60-plussers die op dj tournee zijn en ook toeschouwers de fijne kneepjes van het vak willen leren. De dag wordt afgesloten met een optreden van de Florence Swingt Band, speciaal voor deze avond as kwintet Floortje. Deze muzikale 60-plussers spelen diverse muziekstijlen, waaronder Big band jazz, Latin, Beatles en Stevie Wonder. Op zaterdag 6 oktober zijn er speciaal voor het Kom erbij festival een rondleiding van de papier biënnale in het museum Rijswijk, een gastvrije ontvangst in kunstenaars atelier Arti-Shock en zijn er proeflessen te volgen in het atelier van kunstenaar Ben Stolk in de Torenstraat.