Niemand hoeft alleen te zijn in de huiskamer van Don Bosco

Don Bosco Rijswijk is begin 2021 begonnen aan het project Tweede Thuis. Met dit project verwelkomen zij verschillende doelgroepen. Door de deuren te openen wordt een plek geboden om elkaar te ontmoeten, problemen te bespreken, om hulp te bieden of om gewoon lekker een kopje thee te drinken. Met dit ‘Tweede Thuis’ kan jong en oud worden ondersteund in eventuele problemen, wordt eenzaamheid tegengegaan en laat Don Bosco zien dat niemand alleen hoeft te zijn.

Maandagmiddag is voor de kids
Het Tweede Thuis van Don Bosco op maandag is bedoeld voor kinderen die een keer ergens anders dan thuis willen zijn na school. Tussen 15:00 en 18:00 uur kunnen de kinderen vriendjes maken, spelletjes spelen en doen waar ze zelf zin in hebben. Samen met vaste begeleiding gaat Don Bosco aan de slag met wat het kind moeilijk vindt. Vindt het kind taal lastig? Of heeft het kind moeite met vriendjes maken? Don Bosco helpt graag met het verbeteren en ontwikkelen. Ook kinderen die problemen thuis of op school ervaren kunnen bij Don Bosco hun verhaal doen. De bijeenkomsten op maandagmiddag zijn in maart begonnen en bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Meedoen kan alleen via aanmelding.

Koffie voor de 18 plussers op dinsdag
Het ervaringscafé op dinsdagochtend biedt iedereen vanaf 18 jaar een plek om samen te komen en onder het genot van koffie elkaar te leren kennen, belevenissen en verhalen te delen of om gewoon een praatje te maken. Ook mensen met hulpvragen zijn welkom, bijvoorbeeld met het maken van een CV, of hulp met het invullen van formulieren. Het ervaringscafé gaat 11 mei van start. Bent jij of ken je iemand die baat kan hebben bij een ochtendje buiten de deur? Aanmelden is noodzakelijk en kan via resa@donboscorijswijk.nl of bel 0703367070.

Jongerenavonden van 13 tot 27 jaar
Ook jongeren verdienen een plek om te “chillen”. Met dit project kunnen jongeren van 13 tot en met 27 jaar elkaar ontmoeten in de veilige omgeving van Don Bosco’s jongerenavonden. Deze vinden plaats op één vrijdagavond per maand. Je kan in gesprek gaan over bijvoorbeeld werk en school, drugs en solliciteren. Ook organiseert Don Bosco verschillende workshops en nodigen ze gastsprekers uit. Ze bieden een veilige haven voor jongeren die anders op straat blijven hangen. Jongeren met en zonder hulpvragen kunnen bij Don Bosco terecht. De eerste jongerenavond is op vrijdag 14 mei.