Niemand alleen met kerst: Wij. Rijswijk organiseert 4 gangen diner op 25 december

In Rijswijk hoef je deze kerst niet alleen te zijn. Daar zorgt de (politieke) beweging Wij. Rijswijk voor, door een kerstdiner te organiseren voor alle Rijswijkers die alleen zijn. Hij zal plaatsvinden op eerste kerstdag, zondag 25 december, in Wijkcentrum Stervoorde. Voor 15 euro wordt een viergangenmenu op tafel gezet. Drie initiatiefnemers – Miranda Rennings, Marinka Koornneef en Bea Sewpersad-Jogi – vertellen meer.

Tweede kerstdiner, na twee jaar
Over vijf dagen zal het kerstdiner in Rijswijk voor de tweede keer plaatsvinden. De eerste keer was in 2019, en de twee daaropvolgende jaren was het diner niet mogelijk vanwege corona. Tot blijdschap van Wij. Rijswijk en de attenderende mensen kan het diner in 2022 wél doorgaan. Om specifiek te zijn: van 18:00 tot 20:00 uur.

Een warm welkom
Bij aanvang krijg je een welkomstdrankje en is het mogelijk om kennis te maken met je tafelgenoten. Een mooi moment om met elkaar te praten en de kerstsfeer te ervaren. Vervolgens zullen de vier gangen van het menu op tafel verschijnen. Natuurlijk is iedereen welkom, want alle Rijswijkers die alleen zijn verdienen een gezellige kerst.

Bommetje vol en ontzettend gezellig
Miranda Rennings zegt: “De vrijwilligers van Wij. Rijswijk organiseren het kerstdiner speciaal voor mensen die op eerste kerstdag alleen zijn. Iedereen die dat is – jong, oud, noem het maar op – hoort erbij. De vorige keer vond het diner in Het Oude Raadhuis plaats. Het zat toen bommetje vol en was ontzettend gezellig. Iedereen maakte contact met elkaar: er werd gesproken en mensen maakten afspraken met elkaar. Het was een groot succes. Daar hopen we dit jaar weer op. Het Oude Raadhuis is dit jaar niet beschikbaar, dus zal het in Stervoorde plaatsvinden.”

Rijswijk nog mooier maken
“Wij. Rijswijk is een grote organisatie die zich binnen de gemeente bezig houdt,” legt Marinka Koornneef uit. “Naast allerlei activiteiten in de raad zijn er ook andere takken binnen de vereniging, zoals Wij+, die onder andere activiteiten organiseert voor senioren, mensen die alleen zijn en anderen die zich hierbij verbonden voelen. Het kerstdiner stamt daar ook uit voort. Tijdens het diner en in de andere activiteiten proberen we verbinding met elkaar te vinden. We hebben ogen en oren in alle takken van de gemeente, met als doel: Rijswijk nog mooier maken.”

Waar het kerstdiner om draait
“Het is de decembermaand. Dat is een emotionele maand waarin veel blijdschap maar ook soms verdriet naar boven komt. Het kan moeilijk zijn als je tijdens de feestdagen alleen zit. Het leek ons mooi de mensen die dat moeten ervaren een leuke avond te bieden, met elkaar. Mensen die alleen zijn de mogelijkheid bieden om te verbinden met anderen – daar doen we het voor.”

Waar en wanneer?
Om het nog eens te benadrukken: alle Rijswijkers die met kerst alleen zijn, zijn van harte welkom bij het diner. Een gezellige avond van eten, verbintenis en kerst is iets dat Wij. Rijswijk alle inwoners van de gemeente wilt laten ervaren. Tijd en locatie: eerste kerstdag, zondag 25 december, van 18:00 tot 20:00 uur, in wijkcentrum Stervoorde. Aanmelden is op twee manieren mogelijk: via de website van Wij. Rijswijk en het telefoonnummer van Miranda Rennings: 06 41 18 73 36.