Nicole Dierdorp stopt ermee

Wethouder Nicole Dierdorp van financiën en onderwijs heeft aan D66 Rijswijk medegedeeld dat ze na de verkiezingen in maart volgend jaar niet door gaat als wethouder. Na een succesvolle behandeling van de begroting in de laatste raadsvergadering is zij toe aan een nieuwe inhoudelijke uitdaging. Het Rijswijkse D66 afdelingsbestuur en de fractie betreuren de stap van Dierdorp.

In gesprek met Nicole Dierdorp
Nicole geeft aan dat er na vier jaar ook weer ruimte voor nieuwe inzichten is: “Ik laat het voor mijn gevoel goed achter en ik kijk om me heen voor iets nieuws om mijn tanden in te zetten. Ik kom niet meer terug in de raad, maar blijf voor advies beschikbaar. Ik laat de Rijswijkse politiek over aan nieuwe mensen met nieuwe energie en ambities. Dat is ook goed voor de stad.”

Rijswijk.tv sprak vandaag met een trotse Nicole Dierdorp over haar vertrek. “Ik ben heel blij dat we een goede oplossing voor de scholen hebben gevonden na de scholenbrand. En de perspectieven dat er een nieuwe school in het Rembrandtkwartier gebouwd wordt voor de drie scholen samen. En daarnaast de schoolvoorzieningen in RijswijkBuiten. Voor onderwijs is er veel gebeurd. Heel veel hoogtepunten dus.”

Ook financieel is er veel bewerkstelligd: “Financieel ben ik heel blij dat de schuldenlast is teruggebracht. De gemeente heeft minder schulden. Daarnaast is de precario afgeschaft. Er wordt nu geen belasting meer betaald voor uitstallingen van reclame en terrassen.”, aldus Dierdorp.

Het succes heeft ook zijn keerzijde: “Als ik soms Facebook lees en andere social media, betreur ik me over hoe mensen soms met elkaar omgaan. Ik hoop dan ook dat de politiek in de toekomst minder last heeft van bedreigen en verwensingen, vooral via social media, maar ook in het echte leven.”

Dolmans blijft fractievoorzitter
D66 lijsttrekker Constantijn Dolmans zal in het volgende college geen wethouder worden. “Ik wil als fractievoorzitter het D66 geluid in Rijswijk duidelijk laten horen. We hebben een uitstekende kandidatenlijst voor de raad en D66 streeft ernaar weer deel te nemen aan het collegebestuur. De kiezers kunnen er op rekenen dat we opnieuw een geschikte wethouder leveren.”, aldus Dolmans.

Volgens de lijsttrekker staat er veel op het spel bij de komende gemeenteraadsverkiezingen: “Kiest Rijswijk voor een bekrompen blik en het buitensluiten van mensen? Of kiezen de Rijswijkse inwoners voor goed bestuur, vrijzinnigheid en redelijkheid in onze stad! D66 Rijswijk gaat de komende maanden keihard werken om de kiezer voor dat laatste te winnen.”

Verlies van een fantastische wethouder
Volgens D66 afdelingsvoorzitter Oscar Reiche verliest Rijswijk een fantastische wethouder. “Nicole is hét gezicht in Rijswijk voor een goed betrouwbaar bestuur en gezonde financiën. Mede door haar inzet staat Rijswijk er na vier jaar veel beter voor op financieel vlak en gaan we met veel vertrouwen de toekomst tegemoet. We mogen blij zijn dat mensen zoals Nicole zich vier jaar voluit inzetten voor onze stad. Gelukkig blijft Nicole nog wel actief voor de lokale afdeling om haar opgedane kennis van de afgelopen jaren over te brengen op de nieuwe kandidaten.”