[VIDEO] MRDH investeert 5 miljard in bereikbaarheid, economie en openbaar vervoer

Vrijdag is de strategische agenda vastgesteld door 21 burgemeesters van gemeenten in de metropoolregio Rotterdam-Den Haag.

Grote investering
Er wordt bijna 5 miljard geïnvesteerd in betere bereikbaarheid, economie, ov en bestrijding van leegstand. De vergadering werd gehouden in het European Patent Office in Rijswijk.

Vergadering bij European Patent Office
Huri Sahin sprak de aanwezigen als burgemeester van de gastgemeente toe: “Rijswijk is één van de snelst groeiende steden in Nederland. Er wonen nu meer dan 58.000 mensen in 28.000 woningen. En dat aantal neemt de komende jaren fors toe. Om die toename in goede banen te leiden kent Rijswijk 4 grote ontwikkellocaties waar volop wordt gebouwd. Niet alleen langs de randen van de stad, maar vooral ook strategisch in de stads-as.”

Kansen voor Rijswijk
Dankzij deze samenwerking kan Rijswijk de ontsluiting van RijswijkBuiten garanderen met een snelle spoorverbinding. Ook met het verbeteren van bestaand knooppunt Station Rijswijk en de oplossing voor de Prinses Beatrixlaan wordt Rijswijk goed bereikbaar en toegankelijk voor haar inwoners en voor de regio.

De samenwerking met de MRDH zorgt ervoor dat Rijswijk een campus van een half miljoen kan realiseren voor innovatieve nieuwe bedrijven op het gebied van duurzame energie. Samen met de MRDH en andere samenwerkingspartners bouwt Rijswijk de komende jaren aan de doorontwikkeling van deze unieke locatie. Kortom, deze agenda biedt veel kansen voor Rijswijk.

IMG_3950 IMG_3951 IMG_3958 IMG_3970 IMG_3972 IMG_3973 Bjorn Lugthart
<
>
Burgemeester Martijn Vroom van Leidschendam-Voorburg