Morel Moore met ‘Duizend-en-een-nacht’

In juni exposeert Morel Moore bij de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk. Haar werk bestaat uit geometrische en optische patronen. Ze werd in 1958 in Suriname geboren. Op haar zeventiende kwam zij naar Nederland. Je kan de expositie de hele maand juni bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Eigen stijl ontwikkeld
“In 2008 begon ik met het tekenen van geometrische en optische patronen. Na dit jaren te hebben gedaan ontwikkelde ik steeds meer een eigen stijl. Deze stijl is te herkennen aan een zwart/wit optisch patroon waarbinnen ik een beeld schilder en dit kleurrijk versier met motieven van bloemen en goud op een doek met acrylverf. Mijn belevingswereld wil ik graag overbrengen en toegankelijk maken voor anderen,” vertelt ze. Binnen de zwart/wit optisch geometrische patronen die Morel maakt, ziet zij verschillende beelden die haar, net als een kind dat gelooft magie, steeds weer verwonderen.

Duizend-en-een-nacht
Nu, ruim tien jaar later, durft Morel een volgende stap te zetten door een aantal van haar schilderijen te exposeren in de bibliotheek in Rijswijk. Haar werk bestaat uit verschillende thema’s. Het thema waarmee Morel nu exposeert, heet ‘Duizend-en-een-nacht’.