Mogelijk nieuwe kans voor buslijn in Muziekbuurt

Sinds augustus 2019 heeft Rijswijk een nieuwe partij die het streekvervoer verzorgt. Streekvervoerder EBS heeft de aanbesteding gewonnen en vervangt daarmee tot minimaal 2030 de diensten van Connexxion.

Kansen voor herstel van streekvervoer in Muziekbuurt
De politieke partij Rijswijks Belang ziet kansen voor een nieuwe dienstregeling in de Muziekbuurt. Sinds het verdwijnen van bus 23 hebben bewoners in de Muziekbuurt in bepaalde gevallen moeite om op de plaats van hun bestemming te komen. Marc Weterings, fractievoorzitter van Rijswijks Belang: ”Ik verzoek het college zo snel mogelijk in gesprek te gaan met EBS om de situatie voor te leggen en te kijken of het mogelijk is om de Muziekbuurt op te nemen in de route.” Weterings wil deze kwestie als discussiepunt (motie) inbrengen in de raadsvergadering van 7 november.

Gesprekken worden al gevoerd
Verantwoordelijk wethouder Bjorn Lugthart geeft aan de redactie van Rijswijk.tv aan dat er al geruime tijd gesprekken gevoerd worden met verschillende partijen sinds het verdwijnen van bus 23. ”Deze gesprekken vinden plaats in goede harmonie en hebben als uitgangspunt dat we een goede optie vinden voor de bewoners van de Muziekbuurt. Ik vraag mij af of het op dit moment zinvol is om de discussie in de gemeenteraad te voeren. Naar mijn mening draagt een debat op dit moment niets bij aan de gesprekken en de vraag is zelfs of het een oplossing wel dichter bij brengt.”