Meet & Greet met de Swinging Oldtimers

Stijldansen ouderwets? Nee hoor, er is nog steeds belangstelling voor de foxtrot, de engelse wals, de tango en de paso double. Er zijn nog altijd dansscholen, en die trekken naast de oudere doelgroep zelfs meer jonge mensen dan je zou verwachten. Daarom begint de big band/dansorkest The Swinging Oldtimers vrijdag 9 september dan ook met plezier aan een tweede seizoen ‘Meet & Greet’ in wijkcentrum Stervoorde in Rijswijk.

Cees van Delft, oprichter van de big band, zag in het vorige seizoen het aantal bezoekers aan de dansavonden steeds verder toenemen. “We begonnen met 12 mensen, maar door mond op mondreclame en hier en daar wat publiciteit waren het er uiteindelijk soms 40, 50 op een avond.

En lang niet alleen maar oudere mensen hoor; we hebben ook jongelui gezien die het erg leuk vinden om een avond te komen dansen.”

Duke Ellington

De Oldtimers bestaan sinds 2003. De big band speelt geregeld in Rijswijk (met Stervoorde als uitvalsbasis), maar ook buiten de stad. Cees van Delft: “We spelen dansmuziek, maar ook nummers van Duke Ellington, Count Basie, Glen Miller en noem maar op.”

Vrijdagavond dus weer de eerste Meet & Greet. Je kunt in het wijkcentrum terecht van acht tot elf uur ’s avonds. De entree is vijf euro per persoon. Bepeel je een instrument en wil je wel eens met een echte big band meespelen, of wil je een muzikale voordracht geven: ook dat is tijdens deze avonden mogelijk. Dan wel eerst even bellen met Cees via tel. 070-3932443.