Marimbahal opnieuw vaccinatielocatie vanaf 26 oktober

Door: Arvid van Oosten

De Marimbahal in Rijswijk gaat opnieuw gebruikt worden als COVID-19 vaccinatielocatie. Van midden tot eind 2021 werd de oude sporthal ook al afgehuurd door de GGD van Rijswijk. Toen functioneerde het gebouw als testlocatie voor het virus; nu zullen mensen hun herhaalprik ertegen krijgen. Een extra priklocatie komt handig uit vanwege de nieuwe boostervaccinaties die momenteel geprikt worden.

Laat het prikken weer beginnen
De gemeente Rijswijk heeft van de GGD Haaglanden het verzoek gekregen om weer te beginnen met het vaccineren van haar inwoners tegen COVID-19. Dit heeft ook te maken met de gevreesde grootschalige terugkomst van het virus aankomende winter. Mede daarom is het van belang voor de gemeente om het prikken voort te zetten. Volgende week woensdag, 26 oktober, gaat het vaccineren weer beginnen. Dat liet wethouder Mark Wit van GroenLinks dinsdagavond tijdens een gezamenlijke vergadering Stad en Samenleving weten.

Rondom de Marimbahal
Ook liet de wethouder weten dat de gemeente al druk bezig is met de voorbereidingen in en rondom de Marimbahal. Er wordt onder andere gewerkt aan handigere routes naar de oude sporthal, waar parkeren ook verbetert gaat worden voor de vele auto’s die er binnenkort zullen zijn. Ook zullen de buurtbewoners van de Marimbahal per brief worden geïnformeerd over deze ontwikkelingen.

Geen doorverwijzingen meer
Inwoners van Rijswijk werden tot nu toe door GGD Haaglanden telkens doorverwezen naar verschillende locaties in Den Haag, ’s Gravenzande, Delft en Zoetermeer voor hun herhaalprikken. Sinds de GGD Haaglanden halverwege september met de nieuwe vaccinatiecampagne is gestart worden er wekelijks 25.000 tot 35.000 boostervaccinaties gegeven. De terugkeer van een vaccinatielocatie is misschien confronterend, maar het zorgt ervoor dat Rijswijk beter bestemd wordt en blijft tegen het coronavirus.