Veel lokale ondernemers naar Harbour Village

Wethouder René van Hemert heeft donderdagmiddag samen met Rolf Verdel van Heembouw de eerste paal geslagen voor de volgende 16 bedrijfsruimtes van Harbour Village. “Opvallend is dat veel kopers lokale Rijswijkse ondernemers zijn. Ook hier zijn alle panden al verkocht voor er met de bouw is begonnen”, vertelt Rolf Verdel. Medio mei worden de 16 bedrijfspanden opgeleverd.

Eén van de kopers, Jan Nuijen, legde een zilveren gulden op de heipaal. Volgens een oud gebruik brengt dat geluk. De kleinzonen van een andere koper, Hans van der Bijl die zijn autobedrijf hier gaat vestigen, mochten de wethouder helpen én ze mochten hun helm houden!

Bedrijvenlocatie Harbour Village krijgt steeds meer zijn uiteindelijke vorm. In 2015 werden hier de eerste 15 bedrijfsunits opgeleverd, die inmiddels alweer enige tijd allemaal in gebruik zijn. Op 18 februari volgden de 12 units uit de tweede fase. Ook deze bedrijfsruimten waren direct verkocht.

De fase waarvoor nu de eerste steen is geslagen, bestaat uit 16 bedrijfsruimten, met een vrije hoogte tot bijna 8,5 meter. De units hebben veel daglicht en beschikken elk over 2 eigen parkeerplaatsen. De units kennen een grote variëteit aan afmetingen. De koper kan zelf via een speciaal online ontwerpprogramma zijn eigen stempel drukken op het ontwerp, waardoor elke ondernemer hier zijn eigen unieke plek kan realiseren.