Leuke activiteiten rond Week van het Water

Schoon en gezond water in en om het huis staat centraal tijdens de Week van het Water, die van 12 tot en met 21 mei wordt gehouden in de regio Den Haag, Leiden en Rotterdam. Het evenement is georganiseerd door het Netwerk Afvalwaterketen Delfland, waarbij ook Rijswijk is aangesloten. Er zijn leuke uitjes en negen fietsroutes langs bijzondere waterpunten.

Ook voor kinderen is er veel te doen. Ze kunnen binnenkijken in een rioolgemaal, ontdekken hoe drinkwater gemaakt wordt, waterbeestjes vangen, een waterschilderij maken of waterspelletjes doen.

In Rijswijk kun je op 13 mei van 10 tot 16 uur binnenkijken in de Schaapweimolen aan de Molenwetering 2. Deze poldermolen bemaalde vroeger de Plaspoel- en Schaapweipolder. Oorspronkelijk stond de molen anderhalve kilometer meer naar het westen. Hij werd verplaatst vanwege de aanleg van de A4.

Ook buiten Rijswijk zijn er op allerlei plekken activiteiten in de Week van het Water. Een overzicht is te vinden op deze website.

Bustocht

Bestuurders van het Netwerk Afvalwaterketen Delfland trappen de Week van Ons water af op vrijdag 12 mei. Zij bezoeken die dag per bus een aantal locaties in de regio die van belang zijn voor drinkwater, afvalwater en de waterkwaliteit. In het Netwerk werken twaalf gemeenten, twee drinkwaterbedrijven en het Hoogheemraadschap van Delfland samen.