Let op: Parkeren in Rijswijk kan alleen via belparkeren door afgesloten parkeerautomaten

De Gemeente Rijswijk heeft vrijdag verschillende parkeerautomaten afgesloten in verband met overlast door vuurwerk waardoor de automaten kunnen beschadigen.

Alleen via mobiel betalen
De gemeente geeft op haar website aan dat parkeergeld wel betaald dient te worden. De gebruiker kan dit alleen doen via een mobiele parkeerapp, of via belparkeren. Mensen die willen parkeren worden hiermee geconfronteerd als ze willen gaan betalen bij de automaat. Parkeerders die niet zo’n app hebben moeten deze dus eerst downloaden en zich aanmelden bij een dienst om te kunnen parkeren. Dit kan voor ongemak zorgen voor Rijswijkers die rond oud en nieuw willen parkeren.

Welke automaten zijn afgesloten?
De parkeerautomaten zijn afgesloten aan het Ruysdaelplein, Tulpstraat / Steenlaan, Laan te Blotinghe, van Vredenburchweg / Julialaantje (Westhof), Don Boscolaantje / Julialaantje, Huys de Wervelaan (schouwburg hoek parkeerterrein), Huys de Wervelaan / Huys ter Nieuburchlaan, Huys ter Nieuburchlaan (midden) en de Huis te Landelaan / Julialaantje.

In buurgemeenten zoals Den Haag en Zoetermeer hoeft tijdens de afsluiting van de automaten niet betaald te worden. Rijswijk heeft er dus voor gekozen om vast te houden aan de parkeerbelasting. Dit kan voor mensen die geen mogelijkheid hebben om via belparkeren of een parkeerapp te parkeren een probleem opleveren.

Rijswijks Belang stelt vragen
Bianca Niesen van van de politieke partij Rijswijks Belang heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de afsluiting. Zo wil ze weten waarom niet alle automaten zijn afgesloten en ook wil de partij.weten hoe omgegaan wordt met eventuele bekeuringen die worden uitgedeeld aan mensen die geen gebruik kunnen maken van de eerdergenoemde apps. Ook vindt de partij dat de berichtgeving te laat op gang is gekomen.

Gastvrije gemeente
De partij stelt voor om tijdens de feestdagen geen parkeerbelasting betaald hoeft te worden en dit net als Delft tijdens de feestdagen een gastvrije gemeente maakt. De vragen die de partij gesteld heeft worden besproken tijdens de eerstvolgende raadsvergadering op 10 januari 2023.