Let op eigen risico op autoverzekering

Eigen risico autoverzekering
Ben je al bekend met het eigen risico tijdens autoverzekeringen vergelijken? Zo nee, dan is dit het juiste moment om je erop te wijzen. Niemand vindt het tenslotte leuk om voor verassingen te komen te staan. Normaal gesproken kan het bedrag tot 150 euro oplopen. Het is ook mogelijk dat je kiest voor een hoger eigen risico en een lagere premie.

Soorten autoverzekeringen
Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen. Welke verzekering het beste past, is afhankelijk van je wensen, je situatie en de staat van jouw auto. De volgende soorten autoverzekeringen zijn er:

  • WA Autoverzekering: deze verzekering is de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering en is verplicht. De schade die aan de auto van een ander ontstaat wordt vergoed. Voor deze autoverzekering geldt nooit een eigen risico.
  • WA met beperkt casco autoverzekering: er wordt naast de schade aan andere voertuigen ook dekking geboden aan schade aan de eigen auto. Welke dekking geboden wordt, is afhankelijk van de voorwaarden uit de verzekeringspolis. Meestal geldt een eigen risico.
  • WA met volledig casco autoverzekering: naast de WA wordt de schade aan de eigen auto meestal gedekt.

Vergelijk online autoverzekeringen
Een autoverzekering is goed online af te sluiten. Je kan gemakkelijk alle autoverzekeraars op Autoverzekering.nl vergelijken. Ook de verschillende soorten verzekeringen zijn met elkaar te vergelijken. Door je gegevens in te voeren wordt duidelijk wat de best passende verzekering en de premie is.

Aandachtspunten bij afsluiten van autoverzekering
De belangrijkste punten bij het afsluiten van een autoverzekering zijn:
– Regel zo snel mogelijk een autoverzekering. Wanneer je dat online doet, weet je gelijk of je geaccepteerd wordt door de verzekeraar en ga je in ieder geval verzekerd de weg op.
– Let goed op de waarde van je auto. Een verzekeraar houdt bij schadeclaims rekening met de waarde van je auto. Stel je dat een oudere auto hebt en voor een WA met volledig casco kiest, dan is het zonde om een hoge premie te betalen en een lager bedrag uitgekeerd te krijgen.
– Kijk vooral goed naar de ‘kleine lettertjes’. Wees bewust van het eigen risico en kijk wat in jouw situatie het meest gunstig is.