Lancering petitie: Alle Apen Vrij voor inwoners Rijswijk!

Maandag 24 april om 14.00 uur is op het Bomenplein in winkelcentrum In de Bogaard een team vrijwilligers dat handtekeningen ophaalt om de gemeenteraad van Rijswijk te bewegen een eind te maken aan Europa’s grootste proefdierencentrum aan de Lange Kleiweg in Rijswijk. Dinsdag 9 mei wordt de petitie overhandigd aan de gemeente Rijswijk.
Op maandag 24 april is het Wereldproefdierendag. Op deze dag vragen ze extra veel aandacht voor de 1500 apen die dagelijks pijn lijden in Rijswijk. Hier is namelijk het grootste apenvivisectiecentrum gevestigd van Europa. Het is belangrijk dat inwoners van Rijswijk hierover geïnformeerd worden en laten weten dat zij het er niet mee eens zijn. De petitie is ook online te tekenen via http://www.edev.nl/pages/petitie-alle-apen-vrij/petitie-alle-apen-vrij—rijswijk.php .

 Het vooraanstaande wetenschappelijke Max Planck Instituut, dat nauwe banden heeft met het Rijswijkse apenvivisectiecentrum Biomedical Primate Research Center (BPRC), heeft besloten te stoppen met experimenten op apen. Dit besluit is het succes van de publieke druk die werd uitgeoefend op het instituut