Kunstwerk van Pinguïns krijgt nieuwe plek in de Bogaard

Jarenlang stonden de Pinguïns aan de Prins Johan Frisopromenade te pronken. In 1966 werd het kunstwerk gemaakt door beeldhouwer Gerard van Remmen en was altijd een bekende fotoplek in de Bogaard. Veel kinderen en gezinnen zijn vroeger op de foto gegaan met de pinguïns.

Terug in het winkelhart
In verband met transformatie van het voormalig belastingkantoor tot woongebouw ‘De Generaal’ verdween het beeld enige jaren geleden uit het gebied. maar vanaf deze week zijn de pinguïns weer in Rijswijk te bewonderen op het Bomenplein, in het hart van ‘In de Bogaard’. Wethouder cultuur Johanna Besteman was aanwezig om het beeld te onthullen.

Verplaatst naar nieuwe plek
Besteman: “Er is zorgvuldig gekozen voor een plek in het hart van ‘In de Bogaard’, afgestemd met de kunstcommissie en de winkeliers. Hier staan al 27 Berkenbomen en een aantal bankjes. Door de bebouwing rondom is er weinig wind en is het aangenaam vertoeven. Het Bomenplein is daarom uitermate geschikt voor de pinguïns.’ De pinguïns blijven straks ook na de herinrichting van de openbare ruimte op het bomenplein staan.”