Raak in gesprek tijdens de eerste Rijswijkse Vrijheidsmaaltijd

Op Bevrijdingsdag worden door het hele land Vrijheidsmaaltijden gehouden. Het idee is om tijdens deze maaltijden met behulp van gesprekskaartjes te praten over vrijheid en onvrijheid. Het is een speciale gelegenheid om samen te komen aan de eettafel, terwijl je kunt genieten van een smakelijke maaltijd, waarbij de Vrijheidssoep niet mag ontbreken. Dit jaar vindt de eerste Rijswijkse Vrijheidsmaaltijd plaats.

Een verwarmende Vrijheidssoep
Elk jaar wordt het recept voor de Vrijheidssoep in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei samengesteld door een Nederlandse chef. Dit jaar is chef en tv-presentator Nick Toet aan de beurt. Voor het recept van de Vrijheidssoep liet de chef zich inspireren door de tomatensoep van zijn oma’s, maar voegde hij Aziatische smaken toe met Koreaanse chilivlokken, miso en bosui.
De vrijwilligers van de Wereldkeuken van Welzijn Rijswijk hebben het menu voor de Rijswijkse Vrijheidsmaaltijd samengesteld. De Wereldkeuken organiseert elke laatste woensdag van de maand een open eettafel in wijkcentrum Steenvoorde. Het hoofddoel van deze maaltijden is het bevorderen van ontmoetingen om eenzaamheid tegen te gaan. Daarnaast streeft de Wereldkeuken ernaar om bij te dragen aan de integratie van verschillende culturen.

Optreden van het Rijswijks Jeugd Theater
Naast de gesprekken over vrijheid en onvrijheid aan de hand van de gesprekskaartjes en het genieten van de maaltijd, zijn er ook optredens gepland. Het koor van het Rijswijks Jeugd Theater zal een bijdrage leveren over (on)vrijheid. Verder zal er in samenwerking met de Bibliotheek aan de Vliet ook een bijdrage in de vorm van ‘spoken word’ worden verzorgd.

De Vrijheidsmaaltijd vindt plaats op zondag 5 mei van 11.30 uur tot 14.00 uur op het Burgerplein in het Huis van de stad Rijswijk. Tijdens deze Vrijheidsmaaltijd zal burgemeester Huri Sahin ook aanwezig zijn om te toosten op de vrijheid. De Rijswijkse Vrijheidsmaaltijd is gratis. Wil je hierbij aanwezig zijn? Dan kun je je aanmelden via :https://www.aanmelder.nl/vrijheidsmaaltijdrijswijk/registration