Kom erbij! Samen tegen eenzaamheid

Veel Rijswijkers voelen zich eenzaam. Op donderdag 29 september van  14.30-16.30 uur is de workshop ‘Taal voor eenzaamheid’ in de Rijswijkse bibliotheek. Eenzaamheid kan ieder mens overkomen en is van alle tijden. Maar dat wil niet zeggen dat het geen probleem is. Het is vaak omgeven met schaamte, verdriet en ontkenning.

Om het taboe over eenzaamheid te doorbreken ontwikkelde kunstenares Madelinde Hageman een verrassende manier om samen met andere mensen nieuwe woorden te laten ontstaan. Daarmee wordt het makkelijker om het over eenzaamheid te hebben. Wilt u alvast wat meer weten, ga dan naar www.taalvooreenzaamheid.nl

Aanmelden: graag vooraf aanmelden bij de balie van de bibliotheek of via www.bibliotheekaandevliet.nl

Van 22 september tot en met 1 oktober is het de Week tegen de Eenzaamheid. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich erg eenzaam. Bij eenzaamheid missen mensen de verbondenheid met anderen, zoals familie en vrienden. In de Week tegen Eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor dit probleem en zeggen we: kom erbij! Want het aanpakken van eenzaamheid begint met het leggen van contact.