Kom erbij in de Bibliotheek aan de Vliet in de Week tegen Eenzaamheid!

Van 29 september t/m 6 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Ontmoeting en verbinding staat centraal in deze week. De Bibliotheek aan de Vliet organiseert verschillende activiteiten, in samenwerking met de Leescoalitie en Indigo Preventie.

Voor iedereen
“Kom erbij!” is de oproep – het moedigt aan dat iedereen kan deelnemen aan de week. Dit kan door het bezoeken van een activiteit die daarbinnen gehouden wordt. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, allemaal met het doel om mensen elkaar te laten ontmoeten en meer samen te brengen.

De vriendschapsworkshop
Workshop Vriendschap gaat over hoe waardevol het contact met anderen is. Leer op een interessante manier over je eigen opvattingen, wensen en grenzen met betrekking tot vriendschap. Nog iets dat er mee te maken heeft: wat is belangrijk bij communicatie? En hoe wordt je daar zelf beter in? Deze onderwerpen worden zoal behandeld in de workshop.

De leesworkshop
Workshop Lezen in een Leesclub biedt mensen de mogelijkheid gezellig te gaan lezen met anderen. Zo wordt er kennis gemaakt met titels en gaan mensen met elkaar in gesprek over de boeken.

De Nationale Voorleeslunch
Ook wordt de Nationale Voorleeslunch georganiseerd. Dit wordt gedaan door de Leescoalitie, en iedereen is welkom. Er zal een goed verzorgde lunch zijn en per vestiging zal er een speciale gast gaan voorlezen. Na de lunch is er de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over verschillende onderwerpen. De voorlezers per locatie zijn als volgt:

Rijswijk: Odette Simons
Voorburg: Yvo Kühling
Leidschendam: Ronald Lamping

Geïnteresseerd?
Hier kun je meer informatie vinden en je aanmelden voor de activiteiten in de Bibliotheek aan de Vliet tijdens de Week tegen Eenzaamheid.