Kleuters Petrusschool werken aan thema kunst

Dat was spannend voor de leerlingen en de peuters van locatie Kinderjungle. Ze gingen samen aan de slag met het thema kunst. Met een bezoek aan het Rijswijks Museum, de pottenbakkers van de Porceleyne Fles en Workshop schilderen en airbrushen op school. Tijdens een start door de juffen en leidsters peuterspeelzaal werden de kinderen enthousiast gemaakt. Door de kinderen is met veel plezier hard gewerkt en geleerd de afgelopen weken.

Rijswijks museum
Op 25 januari brachten twee kleutergroepen van de Petrusschool aan de Johann Brouwerstraat een bezoek aan het Rijswijkse museum. Ze bekeken verschillende schilderijen, een kunstwerk van glas en een Chinese tentoonstelling! Max mocht als echte baliemedewerker helpen met de kaartjes kopen en we zagen zelfs de oma en opa van Alexandro op de foto in een tentoonstelling van het museum! Het was een hele geslaagde ochtend voor deze groep.

Porceleyne Fles
Op 25 januari ging een andere kleutergroep op bezoek bij de Porceleyne Fles in Delft. Zij kregen er een educatieve rondleiding door museum en werkplaats; zelfs een echte plateelschilder en pottenbakkers zagen we aan het werk! En eigenlijk kwamen daar nooit kleuters….Een onvergetelijke en leerzame ervaring.

Workshop schilderen en airbrushen op school!
Op woensdag 6 februari was er een workshop airbrush en schilderen. Carla en Sonja hebben niet alleen alles erover verteld, maar zij hebben ook twee kunstwerken voor de kleuters gemaakt! Wat gaaf!! Op de foto’s zie je deze twee kunstenaars aan het werk.