Kinderen moeten veilig naar school kunnen

Bij de Wethouder Brederodeschool werd vanochtend de gekleurde paal onthuld die het begin van de schoolzone aangeeft. Dat gebeurde door wethouder Björn Lugthart van onderwijs,  schooldirecteur Marisa Raouf-van Nassau en een leerling van elke groep van de school. “Het is heel belangrijk dat kinderen veilig naar school kunnen,” vertelt Björn Lugthart. “We willen dat automobilisten hier heel rustig rijden en goed opletten op overstekende kinderen”.

Samenwerking tussen gemeente, school en ouders
De Wethouder Brederodeschool aan de Goedendorplaan in Steenvoorde-Zuid is inmiddels de zesde basisschool in Rijswijk die een Dick Bruna schoolzone heeft. Met de markering ‘SCHOOLZONE’ op de weg en gekleurde palen langs de weg. “Voor het einde van deze collegeperiode willen we dat alle 19 Rijswijkse basisscholen een schoolzone hebben”, benadrukt de wethouder. De schoolzones zijn ontstaan dankzij een samenwerking tussen de scholen, ouders en de gemeente en zijn bedoeld om de route tussen huis en school veiliger te maken.

Leerlingen druk in de weer met verkeer
De afgelopen periode is extra aandacht geven aan verkeer. Alle groepen hebben les gehad. “We gingen met onze kinderen de wijk in, oefenden op het plein en bespraken in de klassen diverse verkeerssituaties”, vertelt Marisa Raouf-van Nassau.